(1) Rektör ve sorumlu rektör yardımcısının öncülüğünde uluslararası ve ulusal üst politika belgeleri, Üniversite Stratejik Planı ve politikaları çerçevesinde Üniversitenin eğitim-öğretim süreçlerinin ilgili birimler ile iş birliği içerisinde yönetilmesini koordine eder.
(2) Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yönetim süreçlerinin etkinliği ve başarı durumunu izleyerek Üniversite yönetimine iyileştirme önerilerini sunar.
(3) Üniversitenin eğitim-öğretim usul ve esaslarının belirlenmesi, gerekli durumlarda güncellenmesi, usul ve esasların uygulanmasının takibi süreçlerini yönetir.
(4) Eğitim-öğretim süreçlerinin yapılandırılmasına paydaş katılımını güvence altına almak üzere mekanizmalar geliştirir.
(5) Öğretim elemanlarının eğitim-öğretim yetkinliklerini geliştirmek üzere eğiticinin eğitimi faaliyetlerinin planlanması ve uygulanmasını koordine eder.
(6) Eğitim-öğretim faaliyetlerindeki performansın ödüllendirilmesine yönelik mekanizmaların geliştirilmesini ve yürütülmesini sağlar.
(7) Eğitim-öğretime ilişkin tüm süreçlerin Üniversitenin Stratejik Planı doğrultusunda yürütülmesi, izlenmesi ve iyileştirilmesini sağlamak için Bologna Koordinatörlüğü, YUZEM, Ortak Dersler Bölümü, Pedagojik Formasyon Eğitimi Koordinatörlüğü, YTÖMER, Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Merkezi ve ilgili diğer koordinatörlük ve araştırma merkezlerinin faaliyetlerini uyumlaştırır.
(8) Kalite Koordinatörlüğü tarafından yürütülen kurumsal akreditasyon çalışmalarına alanı ile ilgili hususlarda destek olur.
(9) Fonksiyonel olarak Kalite Komisyonunda yer alan birim/bölüm eğitim-öğretim koordinatörleri ile iş birliği içerisinde çalışır, gerekli hallerde toplantıya davet eder, eğitim-öğretime ilişkin süreçlerinin takibini gerçekleştirir.
(10) Üniversite Eğitim ve Öğretim Koordinatörü, Üniversite Kalite Komisyonunun; Birim Eğitim ve Öğretim Koordinatörü Birim Kalite Komisyonunun; Bölüm Eğitim ve Öğretim Koordinatörü Bölüm Kalite Komisyonunun doğal üyesidir.